Tendinte SEO de TOP pentru anul 2018

      Niciun comentariu despre Tendinte SEO de TOP pentru anul 2018

Daca doriti ca site-ul dumneavoastra sa ramana vizibil este esential sa intelegeti care sunt tendintele in schimbare privind optimizarea motoarelor de cautare (SEO). De fapt, folosirea tehnicilor depasite poate avea ca rezultat sanctiuni ce atrag penalizari in listarea paginilor (SERPS) de catre Google. Pentru a evita penalizarea si pentru a va asigura ca un site web este pe deplin optimizat, ar trebui sa tineti cont de aceste tendinte se SEO de top pentru anul 2018.

Construirea de Backlinkuri viabile

In 2018, construirea backlinkurilor viabile va ramane un factor critic pentru clasarea in SERPS. Aceasta este una din principalele modalitati prin care Google afla daca un site este de incredere sau nu. Atunci cand se creaza aceste backlink-uri, ar trebui sa se aiba in vedere mai degraba calitatea decat cantitatea. Este mai bine sa aveti un link dintr-un site web de incredere, decat sa aveti mai multe linkuri din directoare. Un alt factor important de luat in considerare sunt backlink-urile care provin din site-uri neasociate. Unii concurenti vor crea legaturi slabe de la site-uri care nu sunt de incredere si le vor trimite concurentei. Acest lucru se face in speranta de a sanctiona concurenta si de a-i scadea rangul. Un specialist bun in SEO intelege care sunt dezavantajele acestui tip de link, astfel incat un site web sa nu inregistreze cadere in clasamentul general.

optimizare seo

optimizare seo

Pagini mobile accelerate

Timpul de incarcare a unei pagini este un factor pe care Google il ia in considerare atunci cand algoritmul clasifica paginile unui site. Paginile care se incarca mai repede se maresc. De aceea este surprinzator faptul ca Google a introdus un proiect open source care ajuta la incarcarea rapida a paginilor pe dispozitivele mobile. Accelerate Mobile Pages (AMP) furnizeaza browsere mobile avand capacitatea de a incarca pagini de siteuri individuale de 4 ori mai rapid decat paginile obisnuite si utilizeaza de 10 ori mai putine date pentru a face acest lucru. Cu toate acestea, avand in vedere ca AMP nu este un semnal de clasificare specifica, va afecta rata de respingere si durata de sesiune a utilizatorilor, iar aceste valori sunt utilizate pentru a clasifica site-urile in SERPS. AMP poate fi utilizat prin instalarea proprietatilor sale in cod JavaScript sau HTML. Totusi acest lucru nu va functiona pe site-urile care utilizeaza sisteme de gestionare a continutului, cum ar fi Drupal sau WordPress. Pentru aceste aplicatii, un webmaster trebuie sa se bazeze pe plugin-uri. Premisa principala de a iesi din aceasta situatie este faptul ca viteza este un factor important pentru Google si una din cele mai importante tendinte SEO pe care ar trebui sa le luati in considerare.

Construirea si dezvoltarea brandurilor

Consolidarea brandului unei afaceri este de asemenea una din cele mai importante tendinte SEO pentru anul 2018. Atunci cand o marca este listata si recunoscuta in topul SERPS, clientii au mai multe sanse de a achizitiona produsele sau serviciile oferite sub acel brand. Un brand de top are de asemenea mai multe sanse de a colabora cu alte organizatii din industrie si din aceeasi nisa de piata. Site-urile social media sunt gratuite si ar trebui utilizate pentru a spori gradul de constientizare a unei afaceri in jurul unei marci. Desi site-urile de social media nu sunt utilizate in mod obisnuit in luarea deciziilor de clasificare, ele ofera o alta cale de crestere a traficului. Videoclipurile si imaginile au mai multe sanse de a fi distribuite pe site-urile de social media si ii ajuta pe potentialii consumatori sa recunoasca un anumit brand.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *