Nu circula fara stergatoare de parbriz functionale pe timp de ploaie!

Pe sosele, masinile derapeaza asemenea dansatoarelor pe o scena uda si alunecoasa. Gemurile s-au aburit de caldura din masina, iar stropii de ploaie au umplut parbrizul. Nu se mai vede clar, in plus, din copacii care marginesc drumul cad frunze care se lipesc de geam. Mai mergem putin si zapada este inlocuita de ploaie. Aici fulgi mari cad din belsug si se topesc pe geamurile masinii, iar pe masura ce inaintam si temperatura scade, se asterne zapada peste vizibilitatea mea.

Of, ce incosntient am fost ca am plecat la drum lung, desi stiam ca nu functioneaza stergatorul de parbriz! La fiecare 5 kilometri opresc masina sa strerg parbrizul cu o carpa, apoi revin ud in masina si ma asez pe scaun.

Conduc in virtutea inertiei, fiindca ar trebui sa opresc din 10 in 10 metri sperand ca, daca exista un ”Dumnezeu al betivului”, cu siguranta ca si soferul inconstient are unul.

Ca sa nu-mi fortez norocul, dupa ce ajungeam la cabana trebuia sa caut neaparat ansamblu stergator cu motoras.

Ce m-as fi facut fara prieteni bine informati?

Ei m-au sfatuit sa caut la dezmembrari Renault.

La inceput am respins idea, iar ei m-au condamnat si mai tare. M-au intrebat deschis daca mi se pare mai responsabil sa circul fara stergatoare, decat sa incerc sa am unele functionale, cu piese auto dezmembrari.

Ruland asa pe soselele aglomerate riscam sa provoc un accident rutier in lant cu pagube uriase, in timp ce plasand comanda pe site primeam si garantie la produse si ma foloseam un timp bun de ele.

Castigam un spor de securitate si pierdeam posibilitatea de a face un accident si de a primi o amenda mare pentru ca nu functionau stergatoarele.

Dar stiti ce m-a ajutat cel mai mult in povestea acesta? Ca am descoperit ce resursa de piese bune si de negasit in alte magazine se afla la dezmembrari! Prejudecata mea legata de piesele second hand era fara acoperire, cand circulam cu sistemul de strergere a parbrizului defect.

Astazi, fie ploaie sau ninsoare, stergatorul isi face datoria. Il am de la second hand si o spun cu mandrie. Am dat pe el 315 lei si m-a scutit de pagube incomensurabile!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *