Cat de multa grija ai de locuinta ta? Afla care sunt cele mai intalnite greseli

Toti ne dorim sa locuim intr-un spatiu care sa se prezinte excelent din toate punctele de vedere, atat in ceea ce priveste spatiul, utilitatea, eficienta, precum si modul in care arata. In ceea ce priveste amenajarea si ingrijirea propriei locuinte ar fi multe de discutat, insa cel mai bine ar fi sa o luam de la zero.

In acest sens, pornind de la structura si materialele ce sunt folosite pentru a realiza constructia respectiva, toate acestea au efecte directe asupra rezistentei, eficientei energetice si in cele din urma asupra confortului resimtit, precum si asupra facturilor lunare.

Asadar, una dintre primele si cele mai importante greseli pe care le facem este sa nu acordam atentie materialelor din care constructia respectiva este realizata. E o greseala pe care o fac in special cei care se muta intr-un apartament deja construit. De la bun inceput e firesc sa acorzi atentie acestui aspect, sa cunosti cat mai multe detalii despre dezvoltatorul imobiliar, materialele ce au fost folosite, tehnologia de executie si cat este de eficienta acea metoda.

Daca vei trata acest aspect cu lipsa de atentie atunci sa nu fii surprins cand vei vedea ca tencuiala se crapa, cand locuinta este foarte greu de incalzit sau cand ai parte periodic de igrasie.

Cu siguranta nimeni nu isi doreste sa ajunga in astfel de situatii, insa care este solutia? Ei bine, ceea ce poti face este sa apelezi la o echipa de specialisti si sa te asiguri ca spatiul respectiv este izolat corespunzator. Sunt multe aspecte de luat in seama si tot atat de multe avantaje pe care ti le ofera o izolatie facuta corect. Foarte multe informatii poti afla chiar de pe site-ul www.e-izolatii.ro, unde toate aspectele prezentate sunt foarte detaliate. Am preluat cateva din acestea si ti le voi prezenta in continuare:

Stiai ca tavanul si acoperisul pot pierde chiar si pana la 30% din caldura? Prin urmare, e o greseala deosebit de grava sa nu contruiesti cu atentie aceasta zona a casei. Cu timpul vei simti considerabil acest lucru, in special din punct de vedere financiar. Deci, investeste intr-o lucrare de izolatie si vei avea doar de castigat.

Ai parte de caldura pe timp de iarna si racoare pe timp de vara. Ce poate fi mai minunat? Practic, in fiecare sezon ai parte de un confort optim. Cred ca asta face toti banii si e un aspect pe care multe persoane il ignora. De ce sa te chinui pe timp de vara cu tot felul de ventilatoare si aer conditionat, cand poti opta pentru o izolatie ca la carte, ce-ti va aduce doar beneficii pe termen lung?

De asemenea, cati dintre proprietarii de locuinta se gandesc serios la sanatatea lor? Ai fi surprins de raspuns. Prea putini constientizeaza impactul pe care-l are calitatea aerului, umiditatea si temperatura asupra starii de sanatate. Totodata, un spatiu care nu este pe deplin aerisit si in care umiditatea nu este controlata nu va fi altceva decat unul in care se dezvolta microorganisme – igrasia, respectiv mucegaiul vor fi prezente fara doar si poate. Poti afla mult mai multe informatii chiar de pe site-ul e-izolatii.ro si vei intelege cu adevarat cat sunt de importante aceste aspecte.

La toate acestea aspecte discutate am mai putea sa adaugam faptul ca terenul pe care este ridicata constructia respectiva nu e atent analizat, instalatiile nu sunt intretinute periodic sau faptul ca accesul catre acea zona nu este tratat cu prioritate.

Cert e ca toti ne dorim sa locuim intr-un loc sigur, relaxant si cat mai eficient din punct de vedere al cheltuielilor, insa cati dintre noi avem grija de aceste aspecte? Evitati sa faceti aceste greseli si stilul de viata va fi mult imbunatatit, bucurandu-va de o casa ce se defineste prin calitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *