Confortul ideal pe timp de vara – la ce solutii apelam?

Dorinta fiecaruia este ca pe timp de vara sa traiasca in cele mai bune conditii de confort. Pentru ca in cea mai mare parte a timpului soarele este neiertator, avem nevoie de o solutie ideala prin care sa mentinem o temperatura satisfacatoare in casa. Ce putem face in acest sens?

Aerisirea constanta a incaperilor nu este intotdeauna eficienta, mai ales ca de multe ori nu favorizam decat o crestere a temperaturii in acest fel. Haideti sa vedem care sunt solutiile pe care le avem la dispozitie in acest sens.

Umbrirea ferestrelor pe exterior pare sa fie un mod potrivit de a tine caldura in afara

Te-ai gandit vreodata la aceasta varianta? De obicei acele case care sunt orientate spre soare dispun de acest tip de ferestre. Este vorba despre asamblarea unor elemente care sa redirectioneze razele soarelui, pentru a nu favoriza incalzirea excesiva a interiorului. Unii opteaza pentru montarea unor copertine din panza, ce se pot retracta, sau pentru pergole fixe din lemn. In vederea instalarii acestora din urma este necesara realizarea unor calcule, astfel ca locuinta sa nu fie umbrita si pe perioada iernii, cand manifestam interes fata de aportul adus de soare pentru confortul termic interior.

Desigur, nici montarea unor obloane mobile nu ar trebui sa fie omisa in acest sens. Se pot orienta catre o astfel de solutie mai ales cei care nu au plantati pomi in dreptul respectivelor ferestre sau in preajma nu exista frunzisuri pentru a le umbri.

Instalarea unor ventilatoare atex este o alta solutie pentru confort sporit in interior. Cu ajutorul unui astfel de dispozitiv ne asiguram ca avem intotdeauna aer proaspat in locuinta si ca odihna se realizeaza corespunzator. Atunci cand optam pentru acele ventilatoare atex fabricate cu responsabilitate, avem garantia ca fiecare camera va fi aerisita corespunzator. Este vorba despre un dispozitiv ce se monteaza pe tubulatura si pe care-l consider cel mai productiv si eficient pentru spatiile rezidentiale, mai ales ca este convenabil si ca debit, consum, presiune, sonor, pret si marime. Poate fi montat cu succes pe perete, fara a incarca in vreun fel atmosfera respectivei incaperi.

Atunci cand dispunem de un sistem de ventilatie, beneficiem de aer mereu proaspat. Astfel, aerul cald este inlocuit cu eficienta de cel rece, ce ni-l ofera un dispozitiv inteligent de acest tip.

Aerisirea incaperilor pe timp de noapte este, de asemenea, necesara pentru un confort termic optim. Daca ne dorim sa avem parte de un somn cat mai odihnitor, este esential ca temperatura din dormitor sa fie mai scazuta pe timpul noptii. Astfel, este bine ca inainte de culcare sa aerisim corespunzator camera.

Izolatia termica isi spune cuvantul in atingerea unui confort deplin atunci cand temperaturile externe devin tot mai greu de suportat. Cu cat aceasta este mai bine izolata, cu atat ne vom simti mai la adapost in interiorul locuintei proprii. Daca pe timp de iarna rolul izolatiei este de a mentine caldura in interior, vara acesta este tinuta in exterior.

Dupa cum puteti observa, solutii pentru a beneficia de cele mai bune conditii termice in locuinta pe timp de vara exista numeroase. Tine de noi si de cat de mult ne dam interesul, daca ne vom bucura din plin de toate acestea, deci de o casa racoroasa si o atmosfera mereu prielnica. Te invit sa accesezi site-ul pro-vent.ro daca te intereseaza sa cumperi un ventilator atex eficient, la un pret accesibil.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *