Cum aleg o imprimanta laser/cerneala?

Azi, cele mai multe documente si fotografii se salveaza pe harduri sau in cloud. Dar cu siguranta inca aveti nevoie de o imprimanta buna pentru a printa rapoarte trimestriale, emailuri importante, fotografii speciale sau orice alt document pe care doriti sa-l aveti la indemana pe hartie. Imprimantele au devenit din ce in ce mai accesibile de-a lungul timpului. Azi puteti gasi modele cu cerneala sau laser la preturi foarte avantajoase.

Iata cum sa gasiti cea mai buna imprimanta pentru dumneavoastra

1. Imprimanta sau multifunctional?
In timp ce pe o imprimanta puteti doar sa printati, un multifunctional este mai versatil si puteti sa-l folositi pentru a face copii, pentru a trimite fax sau pentru a scana documente. Multifunctionalele sunt mai scumpe, mai voluminoase si vin cu mai multe dispozitive separate care lucreaza impreuna (fax, tavita pentru scanare etc). Totusi cele mai multe multifunctionale au mai putine functii si caracteristici in comparatie cu scannerele, fax-urile, xerox-urile profesionale, dedicate. Daca vreti sa scanati foarte mult, atunci cel mai bine ar fi sa cumparati un scanner si nu o multifunctionala. Daca alegeti o imprimanta multifunctionala, ganditi-va daca doriti una cu flatbed sau nu. Cele cu flatbed pot fi utilizate pentru scanarea si copierea cartilor. In schimb cele fara flatbed scaneaza si xeroxeaza doar documente care trec cu totul prin imprimanta.

TOP 5 magazine cu reduceri la imprimante:

eMAG.ro | flanco.ro | altex.ro | evomag.ro | elefant.ro

2. Imprimanta cu jet de cerneala sau laser
In functie de ce printati cel mai des, a doua intrebare este legata de tipul imprimantei: inkjet sau laserjet. Ambele variante au puncte forte si puncte slabe.

a) Imprimante inkjet
Daca doriti sa printati mai degraba fotografii, alegeti o imprimanta inkjet, care exceleaza in special la capitolul imagini. Acestea au in general o viteza de 3-13 pagini pe minut pe alb-negru si pot fi chiar mai lente la printarea fotografiilor color. Costul unei fotografii de 8 x 10 inch variaza intre 5 – 10 lei sau chiar mai mult. Dezavantajul unei imprimante inkjet este ca cerneala se va usca daca o folositi rar. In plus, exista multe pareri potrivit carora reincarcarea cartuselor (sau schimbarea acestora) este mai dificila si mai costisitoare.

NOI OFERTE LA IMPRIMANTELE DIN PROMOTIE !!!

b) Imprimante laser
Puteti sa le folositi cand doriti pentru ca nu exista riscul sa se usuce cartusele. In plus, cartusele sunt usor de incarcat, iar o reincarcare dureaza multe pagini pentru ca in general cartusele sunt mai voluminoase decat in cazul celor cu cerneala. Din pacate, o imprimanta laser tinde sa fie in general mai scumpa decat una pe cerneala, mai ales daca va ganditi sa cumparati un multifunctional sau o imprimanta color. Pe de alta parte, calitatea fotografiilor printate nu va fi atat de buna ca in cazul unei imprimante inkjet.

3. Conexiuni
Verificati porturile disponibile pe imprimanta pentru a o putea conecta la calculator sau la alte dispozitive. Cele mai uzuale sunt porturile usb.

Trebuie sa amintim ca veti mai gasi pe piata si alte tipuri de imprimante: wireless/ portabile (fara fir), matriceale (pe ace, folosite mai ales pentru facturi), termice (pentru hartie termica, folosite in special pentru bonuri si note de plata), imprimante 3D, foto si in format mare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *