Cum aleg un aspirator ?

Forme noi si culori elegante au transformat unele din cele mai recente aspiratoare in adevarate echipamente electrocasnice la moda.

Cauti un aspirator si nu stii ce sa alegi?

Iata cateva sfaturi utile

1. Incepeti cautarea prin a va gandi la tipul de curatenie care se potriveste cel mai bine cu stilul si mediul in care traiti. Aspiratoarele verticale, in special cele cu sac se potrivesc foarte bine pentru curatat covoare. Cele tip canistra sunt mai usor de manevrat, mai ales pe scari.

TOP 5 magazine cu reduceri la aspiratoare:

eMAG.ro | flanco.ro | altex.ro | evomag.ro | elefant.ro

2. Verificati specificatiile tehnice. Inainte de a cumpara un aspirator nou verificati tipurile existente pe piata. In timp ce un anumit tip vi s-ar potrivi foarte bine, alt model poate nu se incadreaza in bugetul si necesitatile dumneavoastra de realizare a curateniei.

3. Cu sau fara sac. In cazul aspiratoarelor fara sac veti face economii caci nu va mai fie nevoie sa cumparati saci, dar acestea necesita curatare periodica a filtrelor sau inclocuirea filtrelor HEPA. In plus praful si mizeria pe care riscati sa le inhalati atunci cand goliti sacii pot fi un motiv serios de ingrijorare mai ales daca suferiti de astm bronsitic sau alte alergii.

4. Testati-l. Chiar daca doriti sa faceti comanda online, mergeti la un magazin de echipamente electrocasnice si testati modelele care va atrag atentia: impingeti-le, trageti-le, ridicati-le pentru a vedea cum va descurcati cu manevrarea lor. Verificati butoanele de comanda si caracteristicile.

5. Atentie la zgomot. Desi toate aspiratoarele sunt oarecum zgomotoase, uitati-va dupa un model care nu are mai mult de 85 decibeli. Specialistii considera ca aspiratoarele tip canistra tind sa produca in general mai putin zgomot.

NEW: Reduceri NOI la aspiratoarele din PROMOTIE !!!

Aspiratoare verticale

Acest design traditional este in continuare cel mai popular, iar aspiratoarele verticale tind sa aiba un pret mai mic decat cele tip canistra.

Pro: Permit o suprafata de curatare mai mare decat cele tip canistra si au tendinda de a fi mai eficiente pentru curatarea covoarelor – mai ales cele cu saci. Sunt mai usor de depozitat pentru ca ocupa mai putin loc.

Contra: Trebuie sa trageti tot aspiratorul inainte si inapoi pe podea si pe covor. De asemenea, tind sa fie mai zgomotoase.

Aspiratoarele tip canistra
Cele mai bune curata covoarele aproape la fel de bine ca cele verticale.

Pro: Sunt mai bune decat cele verticale cand vine vorba despre aspirat podele, draperii, tapiterii si sub mobila. De asemenea, sunt mai usor de manevrat pe scari. Majoritatea sunt mai silentioase decat cele verticale si de obicei e nevoie sa trageti doar furtunul si capul de aspirat, nu tot echipamentul.

Contra: Aspiratorul tip canistra este mai greu decat unul vertical si mai voluminos. Furtunul si teava fac ca acest model sa fie mai dificil de depozitat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *