Cum aleg un congelator ?

OFERĂ NOUA: Caută aici modelul preferat !!!

Congelatorul de la frigiderul dumneavoastra nu mai are o capacitate satisfacatoare? Poate ca este timpul sa investiti intr-un congelator de sine statator mai incapator.

Congelatoarele pot fi de doua tipuri:
a) lazi frigorifice
b) congelatoare verticale

Congelatoarele orizontale (lazi frigorifice)
Sunt mai ieftine decat cele verticale insa ocupa mai mult spatiu. Au o capacitate mare insa alimentele se organizeaza mai dificil intr-un astfel de congelator. Cu toate acestea sunt in general mai eficiente, iar in cazul in care exista o cadere de tensiune, vor pastra alimentele inghetate pentru o perioada mai lunga de timp. In plus, sunt mai silentioase pentru ca nu au ventilatoare zgomotoase de circulare a aerului rece. Majoritatea congelatoarelor orizonale necesita decongelare manuala, care poate dura pana la 24 de ore.

TOP 5 magazine cu reduceri la congelatoare:

eMAG.ro | flanco.ro | altex.ro | evomag.ro | elefant.ro

Congelatoarele verticale
Acestea au un pret mai mare, dar sunt organizate pe sertare si rafturi, lucru pentru care permit o asezare mai buna a alimentelor. Unele din ele au optiunea de inghetare rapida si decongelare automata (desi acest lucru necesita mai multe energie electrica).
Alegerea unui congelator
Congelatoarele sunt disponibile in mai multe dimensiuni si au o capacitate diferita de incarcare.

Atunci cand cumparati un congelator luati in considerare nu doar capacitatea de incarcare, dar si dimensiunea familiei dumneavoastra si stilul dumneavoastra de viata. Cumparati des mancare congelata? Obisnuiti sa conservati prin congelare fructe si legume pentru iarna? Exista vreun membru din familie care pescuieste sau vaneaza?

Cat costa un congelator?
Preturile pentru o lada frigorifica variaza intre 150$ si 700$. Congelatoarele verticale care se dezgheata manual costa intre 150 $ si 700$, iar cele cu dezghetare automata intre 300$ si 700 $.

Specificatii tehnice tipice pentru congelator
Spre deosebire de frigidere, congelatoarele au mai putine optiuni legate de performante si design: nu au dozatoare pe usa, nu au sertare speciale si nici gadgeturi multimedia high-tech. Treaba unui congelator este destul de simpla: sa mentina alimentele inghetate.

Cu toate acestea sunt cateva caracteristici pe care le puteti urmari atunci cand doriti sa cumparati un congelator, desi acestea inseamna ca pretul va creste. Iata cateva caracteristici ce fac diferenta:

– un sistem de alarma care suna atunci cand temperatura ajunge la un nivel ce pune in pericol pastrarea alimentelor in parametri normali
– garnituri usi ce asigura o inchidere etansa
– inchidere automata a usii sau capacului
– eticheta Energy Star care se refera la consumul de energie electrica
– comenzi de acces facil in interior (pentru a schimba sau a verifica temperatura) sau de control din exterior ca sa nu fie nevoie sa deschideti congelatorul
– iluminare interioara si indicatoare externe care sa va arate cand congelatorul este in stare de functionare (verde sau rosu)
– dispozitiv de blocare pentru copii
– optiune de extindere a garantiei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *