Cum aleg un laptop ?

Suficient de compact pentru a-l putea purta cu dumneavoastra, dar suficient de versatil pentru a permite rularea unor aplicatii mai solicitante, un laptop este cel mai bun echipament pentru activitati tip business, pentru a juca acasa sau pentru a-l folosi in masina.

Chiar daca tabletele si smartphone-urile se bucura de mai multa popularitate, cei mai multi oameni realizeaza in final ca laptopurile sunt cele mai bune pentru jocuri, redactare, verificare email si alte activitati online.

Deci ce tip de laptop ar trebui sa alegeti?

Exista o varietate mare de dimensiuni, caracteristici si preturi cand vine vorba despre laptopuri si asta reprezinta o adevarata provocare atunci cand cautati cea mai buna varianta. De aceea este important sa va dati seama cat mai bine care sunt nevoile dumneavoastra individuale.

TOP 5 magazine cu reduceri la laptopuri:

eMAG.ro | flanco.ro | altex.ro | evomag.ro | elefant.ro

1. Alegeti o plaforma: Mac, Windows sau Chrome
Alegerea este de fapt o preferinta personala, caci unele persoane pot fi familiarizate mai mult cu o anumita platforma. Adevarul este ca Windows este sistemul de operare cel mai flexibil si majoritatea laptopurilor vin preinstalate cu acesta.

Windows 10 este cea mai recenta versiune a sistemului de operare Microsoft si ofera o serie de imbunatatiri fata de Win 7 si 8, inclusiv posibilitatea de comutare intre moduri tableta si desktop, un meniu Start restructurat si asistent vocal.

Toate laptopurile macBook vin cu sistem de operare propriu Apple, Mac OS X El Capitan. In general acesta ofera functionalitati similare cu Win 10, dar cu o abordare diferita a interfetei.

Verifică oferta celor mai noi laptopuri din PROMOTIE !!! Reduceri de sezon !

In ceea ce priveste sistemul de operare Chrome acesta este simplu si sigur, dar are anumite limite. Interfata seamana cu Windows in ceea ce priveste meniul de aplicatii si desktopul, dar aplicatia principala este browser-ul Chrome. Dezavantajul este ca exista putine aplicatii offline si cele existente nu functioneaza intotdeauna bine. Laptopurile cu Chrome sunt ieftine si foarte portabile, cu baterii bune.

2. Laptopuri clasice si tablet-pc-uri
Tableturile sunt mai flexibile pentru ca ecranul se poate roti, astfel incat laptopul sa se transforme si in tableta. Aceste variante sunt insa mai scumpe decat laptopurile standard.

3. Alegeti dimensiunea ecranului
Inainte sa verificati specificatiile sau preturile, trebuie sa vedeti exact ce dimensiune a laptopului va avantajeaza cel mai mult, cat de portabil vreti sa fie. Laptopurile sunt in general clasificate dupa dimensiunea ecranului:

– 11-12 inch – sunt cele mai subtiri si cele mai usoare
– 13-14 inch – asigura cel mai bun echilibru intre portabilitate si usurinta in utilizare
– 15 inch – este cea mai populara dimensiune
– 17-18 inch – au in general o putere de procesare mai mare, pot fi folosite pentru jocuri

Dupa ce ati stabilit dimensiunea potrivita, este momentul sa alegeti rezolutia si tipul de ecran (glossy pentru utilizare in incapare, nu la lumina naturala sau antiglare ce se pot utiliza si afara).

4. Verificati tastatura si touchpadul – acestea trebuie sa fie confortabile si ergonomice

5. Verificati specificatiile laptopului – procesor, memorie, hdd si conexiuni disponibile

6. Producatorul. Cele mai apreciate laptopurile sunt cele produse de HP, Dell, Lenovo, insa acestea pot avea pretul mai mare decat alte laptopuri produse de Asus, Acer, Toshiba etc.

Inainte de a va hotari definitiv asupra unui model si a unei configuratii gandi-va inca o data in ce masura acel laptop se potriveste cu nevoile dumneavoastra de lucru.

2 thoughts on “Cum aleg un laptop ?”

  1. buna. ma intereseaza acest produs samsung j5/2016 dar la ce pret ma ajunge cu husa neagra si ecran protectie? il vreau pentru fiul meu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *