Cum sa alegeti anvelope de iarna bune?

Soferii privesc putin diferit iarna. Pentru multi dintre noi, iarna inseamna sa conducem pe zapada si pe gheata. Cand temperatura scade foarte mult, trebuie sa verificati bine masina inainte de a pleca cu ea la drum, sa vedeti daca aveti echipament de iarna in dotare, antigel, sa schimbati uleiul, sa verificati stergatorele si luminile.

In timpul sezonului rece, utilizarea unor anvelope bune este o sarcina, o responsabilitate pe care trebuie sa o aveti in vedere atunci cand mergeti cu masina iarna. Nu este suficient doar sa verificati presiunea rotilor. Nu va lasati pacaliti de terminologie, caci anvelopele de iarna all-season (pentru toate anotimpurile) nu sunt de fapt gandite si pentru iarna. Compusii, cauciucul din componenta sunt intr-adevar proiectate sa functioneze intr-o multitudine de situatii, dar anvelopele pentru orice vreme nu inseamna neaparat ca sunt o alegere buna atunci cand conduceti iarna.

Daca trebuie sa conduceti cand temperatura este scazuta, este zapada sau gheata pe frum, aveti nevoie de anvelope care sa fie proiectate special pentru tractiune maxima in conditiile in care atat soseaua cat si anvelopele sunt reci. Anvelopele de iarna sunt unice si sunt configurare pentru a asigura o aderenta mai buna la accelerare sau atunci cand puneti frana.

Producatorii de anvelope va recomanda, pentru siguranta si performanta, sa montati pneuri de sezon pe toate rotile (in cazul camioanelor sau tirurilor, pe toate rotile). Conducatorii auto care vor merge frecvent pe drumuri cu gheata ar putea alege anvelope cu crampoane, care sunt de obicei anvelope de iarna cu stifturi metalice in trepte. Anvelopele cu crampoane sunt mai utile pentru camioane care necesita o putere mai mare de tractiune pe gheata. Deoarece aceste extensii pot duce la deteriorarea soselelor, este sunt interzise in unele zone.

Lanturile reprezinta o alta alternativa de a conduce masina pe timpul iernii. Dar acestea se folosesc cu prudenta, in zonele unde exista foarte multa zapada sau gheata. Dezavantajul este ca nu mai puteti lasa lanturile puse pe roti atunci cand mergeti pe trotuar uscat, pentru ca il vor deteriora. In trecut, lanturile erau destul de dificil de montat, insa azi veti gasi o multime de modele de lanturi care se monteaza foarte simplu.

Cand vreti sa cumparati anvelope de iarna noi verificati mai multe oferte si stabiliti-va un buget. Retineti ca ceea ce este mai scump, nu este intotdeauna si cel mai bun lucru. Pentru ca aveti la indemana internetul, puteti citi review-uri si forumuri online.

Pentru reduceri la o multime de tipuri de anvelope accesati www.scotianul.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *