Cum sa-ti alegi cel mai bun aragaz in 2017 ?

Stim ca-l vrei: cel mai bun aragaz direct la tine in bucatarie, gata pentru a-ti sustine toate ideile in materie de “cooking”. Intelegem ca multitudinea modelelor disponibile in acest moment pe piata te poate descuraja cumva, dar daca vrei sa-ti dai seama care este cel mai bun aragaz te invitam sa citesti in continuare acest articol.

Cum cumperi cel mai bun aragaz

Prima data atunci cand vreti sa cumparati un aragaz, ar trebui sa va ganditi la modul in care il veti folosi. Obisnuiti sa gatiti des? Folositi cuptorul frecvent sau doar la ocazii speciale. In cazul in care realizati ca preparati mancare la cuptor aproape in fiecare zi sau de doua ori pe saptamana, atunci ar trebui sa va ganditi serios la un aragaz prevazut cu un cuptor performant. In cazul unui aragaz as putea spune ca cuptorul face toti banii.

Poate ati vazut deja cata moneda se bate pe prepararea hranei la cuptor, in detrimentul prajelilor clasice atat de daunatoare. Si e usor sa gatiti la cuptor. Daca aveti un cuptor bun puteti obtine preparate reusite, torturi si aluaturi bine crescute, frumos rumenite si apetisante.

cel-mai-bun-aragaz
Cel mai bun aragaz in 2017

Producatorii de aragazuri ofera in piata mai multe combinatii cu plita sau cuptor, tinand cont de structura, alimentare si functionalitati. Exista chiar si aragazuri prevazute cu anumite cuptoare care sunt impartite in doua compartimente mai mici ce functioneaza individual, cu temperaturi diferite. In ceea ce priveste pretul platit pentru cel mai bun aragaz, vrem sa subliniem ca nu este recomandat sa investiti intr-un aragaz mai mult decat va permiteti si decat este necesar. Porniti de la nevoile de gatire si preparare a hranei, stabiliti-va un anumit buget, dupa care verificati ce modele se incadreaza in acel interval de pret.

Accesorii pentru cel mai bun aragaz

– Rafturi reglabile. Este bine ca un cuptor sa aiba rafturile reglabile astfel incat sa poti folosi diverse recipiente de gatit. Asemenea unui frigider, rafturile se pot ajuta in interiorul cuptorului si este bine sa va asigurati ca aragazul pe ca vreti sa-l cumparati are aceste optiuni. Spatiul mai mare este util mai ales atunci cand vreti sa preparati de exemplu o oala mai inalta cu sarmale, ardei umpluti etc.

– Compartimente pentru coacere, pentru incalzire si respectiv pentru prajire. Cele mai bune aragazuri au cuptoare cu aceste trei compartimente care difuzeaza eficient caldura in functie de scop. Pentru prajire se foloseste o temperatura mai mare, compartimentul de incalzire se afla sub zona de mijloc si are temperatura medie, in timp ce compartimentul pentru coacere este destinat mai ales prajiturilor si placintelor.

– Geamul frontal. Cuptorul de la aragaz are o usa transparenta prin care puteti vedea ce se intampla in interior si cum se coace preparatul. Geamul are proprietati termorezistente – este mai rece la exterior astfel incat sa nu va ardeti. Pentru ca vedeti in orice moment starea preparatului nu sunteti nevoit sa deschideti usa de fiecare data asa incat sa se piarda caldura acumulata. Astfel sansele pentru a obtine un preparat de succes sunt mult mai mari.

– Sistemul de iluminare. Pe geamul frontal se poate observa acest sistem de iluminare. Nu toate cuptoarele sunt prevazute cu acest sistem, dar este recomandat sa va uitati dupa un aragaz care sa il aiba. Este o functie extrem de importanta pentru ca ziua nu puteti vedea atat de clar interiorul cuptorului atunci cand este in functiune. Folositi sistemul de iluminare si veti monitoriza mult mai usor modul in care preparatele se gatesc in cuptor.

– Tehnologie Smart. Iata ca tehnologia inteligenta se aplica si aragazurilor. Exista deja producatori care au dezvoltat aplicatii de smartphone prin care se permite conectarea la aragaz prin wireless sau bluetooth. Cat de ingenios poate fi sa va controlati cuptorul cu ajutorul telefonului?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *