calorifer vertical

Diferenta intre caloriferele de otel, aluminiu si din fonta – ce alegem?

Fara doar si poate fiecare dintre noi urmareste sa isi asigure cele mai bune conditii de confort in locuinta. Un procent foarte mare din acesta depinde de solutia termica utilizata, iar influenta pe care o are tipul caloriferelor este una uriasa. Tu la care model te-ai rezumat – fonta, otel sau aluminiu?

Poate ca ai facut instalatiile cu mult timp in urma si acum urmeaza sa inlocuiesti sistemul cu ceva mai bun, mai eficient. Care ar fi prima ta alegere? Este o decizie destul de greu de luat, de aceea cel mai bine este sa le pui pe toate in balanta. Astfel iti dai seama daca ceea ce ai nevoie este un calorifer vertical sau un cu totul alt tip.

Iti prezint in randurile de mai jos cateva dintre diferentele identificate intre caloriferele din fonta, otel si aluminiu, ramanand ca la final sa faci alegerea pe care o consideri cea mai potrivita nevoilor tale.

calorifer vertical
calorifer vertical

Caloriferele din otel

Vorbim despre categoria cea mai cautata si cumparata de calorifere la nivel de tara. Asta se datoreaza faptului ca pretul lor este unul accesibil, dar si ca prezinta compatibilitate mai ales cu centralele termice de apartament.

Dintre cele mai insemnate avantaje ale acestora se remarca faptul ca fac fata cu succes temperaturilor ridicate, care ajung pana la 100 grade Celsius. Manevrarea si montarea lor nu presupune un efort deosebit sau cunostinte de specialitate. Incalzirea se realizeaza rapid, iar distribuirea caldurii in camere asemenea. Pretul lor este cu mult mai scazut decat cel al caloriferelor confectionate din fonta. Unii spun ca la fabricarea lor este utilizata o cantitate mai mica de material si acesta este motivul pentru care durata lor de viata este de 5 -10 ani. Altii in schimb imbratiseaza aceasta caracteristica. In orice caz, cei care detin calorifere din otel trebuie sa aiba in vedere tratarea apei din instalatii. Multi prefera un model de calorifer vertical din otel, atat pentru design, cat si pentru eficienta mai crescuta pe care ar prezenta-o.

Caloriferele din aluminiu

Sunt preferate de catre specialistii in instalatii termice, fiind ideale pentru incalzirea cu agent termic.

Durata lor de viata este extinsa intre 10 si 20 de ani, incalzindu-se eficient si consumand o cantitate mai mica de agent termic fata de cele din fonta. Au avantajul ca isi pastreaza aspectul pentru un timp mai indelungat. Sunt de asemenea accesibile, putand fi achizitionare in functie de bugetul fiecaruia.

Caloriferele din fonta

Categoria acesta este considerata a fi printre celemai performante disponibile la ora actuala pe piata. Asta se datoreaza cantitatii mari de caldura degajate. Fonta are o durata de viata prelungita, rezistand cu succes chiar si la peste 30 de ani de utilizare. De asemenea, prezinta o rezistenta deosebita la lovituri, coroziune, socuri, emanand la fel de eficient caldura pe care o acumuleaza.

Este de preferat sa faci o asemenea alegere in situatia in care ai locuinta racordata la un sistem de incalzire centralizat. De asemenea, e nevoie si de o centrala termica instalata in acest sens. Dupa cum e de inteles, si pretul lor este o idee mai crescut decat alaltor versiuni.

Te invit sa accesezi pagina shop-einstal.ro pentru a descoperi o diversitate de modele, la preturi accesibile, astfel incat sa te poti bucura de confortul termic optim in locuinta ta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *