Face ID, succes sau nu?

Prin lasnarea modelului Iphone X, cei de la Apple doresc sa isi asigure suprematia in industria smartphone-urilor o perioada cat mai lunga de timp. Privind functiile pe care le ofera acest nou model, cu siguranta ca scopul celor de la Apple va fi atins in cel mai scurt timp. Face ID este fara indoiala cea mai importanta noutate pe care Iphone X o propune pasionatilor de gadget. Aceasta functie este un sistem de recunoastere faciala, sistem care este utilizat atat pentru deblocarea telefonului cat si pentru autentificarea in diverse aplicatii. Avand in vedere ca de modul in care functioneaza aceasta aplicatie depinde nivelul de securitate al telefonului, foarte multi oameni s-au intrebat daca Face ID va fi un succes sau un esec total? Din punctul meu de vedere, sistemul de recunoastere faciala va fi un adevarat succes, aceasta afirmatie bazandu-se pe modul de functionare a acestui sistem, mod de functionare care nu poate fi pacalit sub nici o forma. Dar nici Touch Id, vechiul sistem de autentificare nu putea fi pacalit, nu-i asa? Ei bine, desi aparent Tocuh ID nu putea fi spart, exista o sansa ca acest sistem de recunoastere sa poata fi spart motiv pentru care specialistii din cadrul Apple au lucrat intens pentru rezolvarea acestei probleme. Si chiar au rezolvat-o! Face ID este solutia prin care specialistii din cadrul Apple au rezolvat aceasta problema. Pentru a intelege de ce Face ID este un sistem mult mai sigur decat Touch ID, in continuarea acestui articol voi prezenta cateva informatii despre modul in care functioneaza sistemul de recunoastere faciala.

Daca Touch ID utiliza un senzor pentru recunoasterea amprentei, Face ID utilizeaza o camera foto cu raze infrarosii. Prin intermediul acestor raze in momentul in care te inregistrezi pentru prima data pe telefon se creaza o harta a fetei. Aceasta harta este stocata intr-o partitie a procesorului A 11 Bionic. Pentru a nu putea fi extrasa din acest loc si folosita pentru deblocarea telefonului, harta este distorsionata inainte de a fi stocata. Cu toate ca harta este stocata distorsionat acest lucru nu inseamna ca utilizatorul va avea probleme atunci cand va incerca sa deblocheze telefonul deoarece acest sistem de recunoastere este conceput in asa fel incat sa reuseasca sa identifice utilizatorul pe baza unei harti distorsionate. Mai mult decat atat, Face ID este capabila sa identifice si anumite schimbari ce apar la nivelul fetei din punct de vedere fizic, cum ar fi de exemplu cresterea barbii sau purtarea unei perechi de ochelari.

In concluzie, Face ID este din punctul meu de vedere noutatea care va seta un nou nivel de calitate in industria smartphone-urilor motiv pentru care Iphone X trebuie ingrijit asa cum se cuvine. Utilizarea unei huse iPhone X achizitionata de la BrandGSM este una dintre modalitatile prin care Iphone X poate fi ingrijit asa cum trebuie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *