Firma de cinci stele care asigura transport funerar

Vestea ca sotul meu a murit in accident auto la Roma, in timp ce se pregatea sa revina la noi, la Roman m-a bulversat. La inceput am negat adevarul minute in sir, desi plangeam in hohote. Nu le-am putut spune copiilor de ce plang si gandul ca va trebui sa-i cresc singura m-a arucat in haul disperarii. Prioritatea prioritatilor o reprezenta insa aducerea in tara a sufletului pereche care isi luase zborul si inmormantarea crestineasca a lui. Numai eu puteam sa fac asta fiindca fusese un sot foarte bun si un parinte extrem de iubitor. Inca nu-i anuntasem pe parinti si nu aveam decat o vecina de bloc mai apropiata. Ea lucra in publicitate si a venit sa ma incurajeze:
-Iti recomand cea mai buna firma care asigura transport funerar mi-a spus.
Am tastat pe laptop ce mi-a dictat ea si in timp ce s-a dus sa-mi faca un ceai si aluat copii sa-i inveseleasca la bucatarie am completat formularul online. La ora 21, 43 l-am trimis scriind ca doresc repatriere de la Roma la Roman. Daca imi raspundeau in 30 de minute inseamna ca vecina avea dreptate, erau printre cei mai buni din domeniul pompelor funebre si vom colabora sa-l aduc in tara pe iubitul meu sot. Peste 20 de minute aveam un raspuns complet:
“Buna seara
Prețul acestei repatrieri este de 2500 euro.
Servicii incluse:
– obținere documente cu taxe incluse
– sicrie de repatriere complet echipate dimensiuni standard
– transport funerar internațional
Va mulțumim
Cu stima
Va stam la dispozitie non stop la nr 0040729007003”
Promptitudine, pret decent, mai ramanea sa analizez opiniile clientilor. Toti aveau numai cuvinte de lauda si recunostinta fata de profesionistii firmei care i-au adus pe cei dragi in tara. Am sunat la telefonul non-stop si operatorul de la capatul firului a avut infinita rabdare ca eu sa ma opresc din plans, apoi m-a consiliat atat la organizarea transportului, cat si in problemele de viata. Am vorbit cu el cum as fi vorbit cu un prieten vechi.
-Doriti ca masina noastra sa plece echipata cu sicriele de lux si cu tot ceea ce este necesar la ora 24, m-a intrebat? Avem o flota la dispozitie, iar la nevoie masinile noastre pleaca la orice ora din zi si din noapte sa rezolve urgentele!
Apoi mi s-a explicat faptul ca nu este necesar sa las copiii si sa ma deplasez in Italia, fiindca ei vor intocmi toate actele necesare si se vor ocupa de toaleta decedatului cu aceeasi responsabilitate cu care s-ar ocupa un membru al familiei. Se facuse tarziu, dar discutia cu operatorul m-a linistit. A doua zi (sa nu sun parintii in mijlocul noptii sa-i sperii) eram pregatita sa le transmit trista veste si sa le prezint si copiilor adevarul.
Datorita lor, el a fost adus cu o masina foarte buna si era frumos, la fel de frumos cum plecase. Sicriul si crucea de lux erau ultimele daruri pe care as fi putut sa i le fac, desi preferam sa nu fiu nevoita sa fac asta niciodata.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *