Cum aleg corect o placa video ?

Toate unitatile de calculator sunt insotite de placa video, dar in timp ce unele au video on board adica incorporata pe placa de baza, altele au placa video dedicata intr-un slot special.

Daca doriti sa jucati si sa va bucurati de efecte grafice impresionante, sa folositi doua monitoare in acelasi timp sau sa faceti grafica, veti avea nevoie cu siguranta de o placa video separata. Datorita avansarii tehnologiei placile vechi AGP au fost inlocuite de cele PCI Express.

Exista mai multe tipuri de placi video disponibile in magazine. Iata cum sa o alegeti pe cea mai buna pentru dumneavoastra.

TOP 4 magazine cu reduceri la placi video:

eMAG.ro | altex.ro | evomag.ro | marketonline.ro

1. Decideti ce vreti sa faceti cu placa video. Ca si pret placile video variaza foarte mult, incepand de la 100-200 lei si ajungand pana la 8000 lei. Pentru a o alege pe cea potrivita, trebuie sa stiti cat de mult o veti utiliza. Aveti de gand sa o folositi pentru jocuri care solicita o placa video foarte performanta si rezolutii mari sau vreti doar sa jucati din cand in cand, niste joculete mai vechi si clasice? Daca o sa jucati foarte mult, atunci mergeti pe o placa video dedicata pentru Gaming. Acestea incep de la 500 lei. Daca cerintele de placa video nu sunt atat de solicitante, puteti merge pe varianta Multimedia, unde veti gasi si placi mai ieftine. Persoanele care au nevoie de o placa video pentru grafica vor cauta o placa video profesionala.

2. Ce tip de slot pentru placa video aveti? Azi toate calculatoarele noi care se vand in magazine au slot pci express, insa acum cativa ani existau si calculatoare cu AGP. Daca aveti un calculator mai vechi si doriti sa-i upgradati placa video, asigurati-va ca nu are vechiul slot AGP, ci are PCI express.

NEW: Vezi reducerile la placile video din PROMOTIE !!!

3. Alegeti un producator de chipset. Cele mai populare sunt ATI si NVidia. Aceste companii produc GPU (unitatea de procesare grafica) care se afla pe placa grafica, iar o alta companie realizeaza restul placii (conectorii de memorie, ventilatoarele, conectorii VGA/ DVI). Exista doua companii de top care produc chip-uri grafice pentru placi video. E adevarat ca acum cativa ani Nvidia era lider in acest domeniu, insa in ultima perioada chip-urile si driverele celor de la AMD/ ATI au devenit din ce in ce mai populare in termeni de performanta si pret. In ceea ce priveste alegerea intre cele doua chipseturi, parerile si preferintele raman inca impartite. Este indicat sa verificati exact specificatiile si review-urile pentru o anumita placa video pe care intentionati sa o cumparati.

4. Alegeti un producator. Asus, Gigabyte, Sapphire si MSI sunt doar cateva branduri de placi video. Diferenta poate fi data de perioada de garantie (unii producatori ofera o garantie mai mare) dar si de anumite pachete de jocuri in functie de produs. De asemenea, veti gasi unele placi video la promotie in anumite perioade asa ca puteti cauta direct placi video cu discount.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *