Prejudecati legate de posete firma

-Nu inteleg ce ar putea sa aiba in plus posete firma sa coste cat trei-patru salarii medii pe economie si nici macar sa nu se vada pretul lor, se revolta Bianca!
-Esti nedreapta! O poseta buna de firma poate fi la pret redus si o poti lua cu jumatate de salariu. In plus, prin aspectul, durata si calitatea sa, ea isi “striga pretul”.

Se intelegeau in toate privintele, mai putin in acesta. Bianca adora luxul, dar la hainele si pantofii originali asorta adesea o posete de calitate indoielnica si oricata educatie ar fi incercat sa-I faca amicele, era in zadar.
Astazi ii pare rau ca prejudecatile au fost demontate in mor dureros.

A durut-o cand a auzit comentandu-se in urma ei pe strada:
-Ce tipa beton, cat de bine este imbracata, dar ce jaf de geanta are!
In opinia ei, granta arata inca rezonabil, chiar daca se luasera cateva bucatele de piele ecologica de pe manere si de langa incuietoare. In plus, era asa de conservatoare in materie de genti, incat le-ar fi purtat pana la rupere. Se invata cu compartimentele si greu se adapta la altele noi. Este greu ca erau si lucruri care o deranjau la poseta obisnuita si care o fascinau la posetele de fite ale Rianei.

Ale ei erau mult mai mari si judicios impartite. Ea avea un buzunar special pentru telefon, iar cand era sunata nu pescuia orbeste cu mana prin toata poseta sa-l gaseasca dupa sunete…
Manerele erau foarte bine fixate, iar buzunarele interioare puteau fi inchise cu fermoar. Materialele erau asa de bune,incat nu se patau nici de praf, nici de ploaie, nici de urme de degete.

Din cand in cand isi amintea evaluarea oamenilor cu privire la greanta ei. Apoi, intr-o zi, cand se afla pe trecerea de pietoni si culoarea verde clipea nerabdatoare, manerul gentii antice s-a rupt, toate bunurile ei s-au raspandit in mijlocul strazii, si-a auzit telefonul facandu-se tandari sub rotile unui tir, iar ea fugise sa-si salveze viata. Din fericire a mai putut recupera doar cartile de credit si cartea de identitate.

Acum isi dadea seama ce mult au costat-o prejudecatile. Cea mai ieftina geanta de firma costa 179 de lei. De ce o fi crezut ea ca dai o avere pe o astfel de poseta, dar mai ales de ce nu a verificat informatia?

Acum nu ar fi mai plans dupa un telefon de peste 5500 lei si nu ar fi pierdut contactele prietenilor si colaboratorilor. Cu 179 de lei si-ar fi asigurat o protectie totala a bunurilor…
Asa gresesc oamenii si cand vine vorba de incaltaminte, accesorii si aparatura electrcasnica, o aleg pe cea mai ieftina si pagubesc mai mult…

Considerand ca a venit timpul sa corecteze raul facut, fata intra hotarata in magazinul recomandat de prietena ei bine orientata in viata si alesese o geanta. Cand a primit-o la domiciliu cu certificatul de garantie s-a indragostit pe loc de ea, mai ales cand a vazut ca toate compartimentele sunt asigurate, iar manerul bine fixat!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *