Repatriere anglia

Moartea este un fenomen firesc, care din pacate, poate produce  traume irecuperabile rudelor persoanei decedate, cu atat mai mult daca decesul membrului de familie a avut loc departe de casa.
Tarile membre a Uniunii Europeane au efectuat un acord special ce vizeaza direct cetatenii romani ce au decedat pe suprafata unei alte tari ce aparine de UE.
In contextul in care, un roman a decedat intr-o tara membra a Uniunii Europene, asa cum este Italia, Spania sau Germania, acestea au indatorirea de a ne asigura procedee gratuitie de inhumare.
Cu toate ca Regatul Unit a intrat in plin proces de separate, procedura de distantare a Regatului Unit de Uniunea Europeana va mai dura aproximativ doi ani.
Timp in care, romanii care traiesc deja pe suprafata Angliei si care trec prin experienta dureroasa a decesului unui membru de familie pe aceste meleagur, vor continua sa beneficieze de anumite gratuitati si pensii speciale. In prezent romanii de pe suprafata Angliei pot beneficia, in caz de deces, de  trei astfel de ajutoare banesti. Ajutoarele banesti vor fi obtinute de rudele persoanei decedate, doar  in cazul in care persoana decedata si-a platit taxele si a muncit legal pe teritoriul Regatului Unit.  Ajutoarele banesti sunt prezente in trei forme legale, si anume: indemnizatie de deces, alocatie de deces si alocatia de ajutorare a pentru parintelui supravietuitor.


Strict in contextul imigrantilor ce provin de pe meleagurile romanesti, solicitarea de servicii de repatrieri decedati nu mai reprezinta o a doua lovitura te loveste din partea sortii,  moartea ramane un eveniment dureroas dar cheltuielile de repatriere decetati nu reprezinta o a doua tragedie. Moment in care serviciile de transport funerar sunt acolo pentru atunci cand esti nevoit sa ceri ajutorul unei firme de repatrieri decedati.
Indemnizatia de deces este trecuta in acte sub denumirea de (Bereavement Payment) si reprezinta o suma neimpozitabila de 2000 de lire, indemnizatie ce urmeaza a fi inmanata sotului, sotiei sau celorlalte rude responsabile cu inmormantarea persoanei raposate.
Indemnizatia de deces, alocatie de deces si alocatia de ajutorare a pentru parintelui supravietuitor  urmeaza a fi inmanate in conditiile in cre sunt indeplinite catorva conditii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *