Sfaturi privind alegerea motorului electric

Trebuie sa realizezi alegerea unui motor electric insa nu prea esti in tema legat de acestea? Probabil ai fost bulversat de multitudinea de optiuni cu care te intampina piata de profil. Nimic in neregula! Tine de tine si de interesul pe care il manifesti fata de o asemenea provocare, cea de a gasi un motor electric care sa se potriveasca nevoilor tale.

Ceea ce conteaza este sa gasesti un model care sa se plieze pe necesarul de calitate, pe particularitatile aplicatiei in cauza, dar si pe bugetul tau. In cazul in care nu o sa te descurci nici dupa ce parcurgi informatiile ce urmeaza sa ti le prezint, este optim sa te adresezi unor specialisti in domeniu, respectiv celor din magazinul din care intentionezi sa cumperi.

Iata cateva sfaturi care promit sa te ajute in alegerea motorului electric, la care te poti raporta pentru a usura misiunea cautarii.

Mediul in care se presupune ca trebuie sa functioneze motorul

Ca sa nu te supui riscului de a defecta intreaga aplicatie, este ideal sa tii cont de conditiile de mediu in care se presupune ca motorul trebuie sa functioneze. Asadar, alege din varietatea de modele de motoare electrice pe care ti le propune un magazin specializat pe cel adaptat dupa necesitate.

Trebuie sa te asiguri ca motorul va functiona in parametri optimi, deci raporteaza-te la temperaturile mediului respectiv, la factori posibili de influenta, cum este cazul prafului sau a unei umiditati in exces. Poate fi vorba de altfel si de agenti corozivi diversi. Informeaza reprezentantul magazinului legat de scopul in care intentionezi sa folosesti motorul ca sa te indrume corect.

Inertia sarcinii motorului

In functie de aplicatie, poate fi vorba despre un cuplu de pornire mai mare, respectiv a unui motor supradimensionat. Fii foarte atent raportat la acest aspect daca doresti sa ai parte de eficienta dorita a motorului. Un expert in domeniu te poate ajuta sa identifici un model cu un tip de functionare potrivit nevoilor tale. Poate fi vorba despre unul cu pornire directa, inverter sau stea ori triunghi. Desigur, trebuie sa intelegi ca in aceasta categorie intra acele motoare electrice puternice, respectiv cele care necesita ajutor in a porni. Sunt si dintre cele care inca mai invart rotorul, chiar si dupa ce a fost oprit, fapt datorat inertiei sarcinii.

Sarcina motorului

In principal motoarele electrice sunt concepute special pentru a face fata unei anumite sarcini. O sarcina medie este cea are reprezinta intre 75 si 95 la suta din toata puterea motorului. Pentru ca fiecare aplicatie are anumiti parametri dupa care trebuie sa functioneze si motorul din dotare va trebui sa fie adaptat in functie de acestia. Astfel, daca despre asta este vorba si in cazul tau, iti recomand firma Braco, ce ofera posibilitatea de adaptare a motoarelor dupa caz. Mai multe detalii pe Bmes.ro

In functie de specificatii si particularitati, specialistii vizeaza productia motorului potrivit. De altfel, solutia potrivita pentru nevoile tale poate fi deja disponibila in gama de motoare electrice unice sau in serie redusa din portofoliul acestui nume ce este si un reper pe piata de profil.

Nu uita vizavi de o asemenea alegere nici de ventilatia auxiliara pe care trebuie sa o prezinte motorul, daca e cazul, respectiv de protectia suplimentara de care acesta vine insotit. Raporteaza-te la aceste informatii ca sa ai siguranta ca te indrepti in directia potrivita.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *