Cum aleg un uscator de rufe ?

OFERĂ NOUA: Caută aici modelul preferat !!!

Datorita evolutiei tehnologiei si a noilor standarde energetice, cele mai recente uscatoare de rufe sunt prevazute cu setari ce stimuleaza performanta si cu o serie de caracteristici ce le sporeste functionalitatea.

Cat costa un uscator de rufe?
Preturile pentru uscatoare de rufe se situeaza intre 1300 lei si chiar pot ajunge la peste 11000 lei (pentru cele semiprofesionale). Diferentele sunt date de capacitatea de incarcare, functionalitati, design si clasa energetica. Electrolux, Whirlpool si Beko sunt doar cativa producatori de uscatoare de rufe.

Marimea conteaza
Latimea standard a unui uscator de rufe se incadreaza intre 27 si 29 inch. Pentru uscare optima veti dori un uscator care sa acopere de doua ori capacitaea de spalare a masinii de spalat. Acest lucru va permite aerului sa circule prin si in jurul rufelor ude mult mai eficient. Daca obisnuiti sa spalati articole voluminoase atunci este cazul sa va ganditi la un uscator cu o capacitate mai mare decat cea medie.

Truc: Uscatoarele de rufe au nevoie de un pic mai mult spatiu de manevrare a rufelor. Asigurati-va ca exista cel putin 3 – 6 cm liberi, astfel incat aerul sa poata circula eficient in jurul hainelor.

TOP 5 magazine cu reduceri la uscatoare:

eMAG.ro | flanco.ro | altex.ro | evomag.ro | elefant.ro

Caracteristici tehnice si functii

1. Senzor de umiditate – impiedica uscarea excesiva care poate deteriora hainele. Uscatoarele de rufe cu senzor de umiditate se inchid automat cand hainele sunt uscate corespunzator.

2. Nivelul de zgomot. Un uscator de rufe mai silentios va poate scuti de momente neplacute, mai ales daca il veti amplasa in apropierea camerei unde va odihniti.

3. Un control panel luminos. Este util daca amplasati uscatorul de rufe la subsol sau intr-un colt slab iluminat.

Functii pentru care nu ar trebui sa platiti in plus cand cumparati un uscator de rufe

a) tambur din otel inoxidabil

b) wi-fi – va permite sa controlati uscatorul de rufe de la distanta printr-o aplicatie de pe computer sau dispozitiv personal

c) setari diverse pentru timp si temperatura. Nu este necesar sa platiti mai mult pentru un uscator de rufe doar pentru ca are optiuni de uscare cu nume impresionant cum ar fi Eco dry sau Active Wear. Puteti folosi Eco Mode (hainele sunt uscate la o temperatura joasa, iar timpul de uscare este mai mare) si viteza de uscare rapida (in 15 minute puteti avea hainele gata uscate).

d) Uscare cu aburi – prin care se promite eliminarea cutelor si improspatarea hainelor. Dar aceasta functie poate necesita 20% din energia utilizata pe un ciclu de uscare standard. Multi utilizatori atenti la consumul de energie electrica obtin aceleasi rezultate prin adaugarea unui prosop umed la o incarcatura ce urmeaza a fi uscata.

Unele masini de spalat vin la pachet cu uscator de rufe, iar pretul poate fi avantajos. Daca doriti sa achizitionati si o masina de spalat, aceste ocazii pot fi ceea ce aveti nevoie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *